Consells per comprar una càmera rèflex analògica de segona mà

Consells per comprar una càmera rèflex analògica de segona mà

En l'actualitat encara existeixen molts aficionats i nostàlgics de la fotografia que mostren interès per aquest tipus de càmeres fotogràfiques. Si ets un d'ells, en el post d'avui et mostrem alguns consells, recomanacions i tot el que has de provar al comprar una càmera rèflex analògica de segona mà.

COMPROVACIÓ D'UNA CÀMERA REFLEX ANALÒGICA

És important recordar que les càmeres rèflex analògiques, a causa del seu funcionament mecànic, tenen una vida útil molt i molt llarga. Per això, si vas a comprar-ne una al mercat de segona mà, el més habitual és que funcioni correctament.

Tot i això, hi han una sèrie d'aspectes a tenir en compte i algunes comprovacions que sempre hauràs de realitzar. A continuació et mostrem els més importants:

NOTA: abans de realitzar qualsevol tipus de comprovació, assegura't que no hi ha cap rodet o pel·lícula en la càmera rèflex analògica. I recorda que pots trobar molts més consells de compra a (Consells i recomanacions sobre càmeres de fotos de segona mà)

- Inspecció visual: la càmera s'ha de trobar en bon estat i no presentar cap tipus de cop, ratllada o trencament. L'estat de la càmera ens donarà molta informació sobre el tracte que ha rebut per part del seu antic propietari.

NOTA: Especial atenció al "pentaprisma superior", ja que és la zona on s'ubiquen els miralls encarregats de passar la imatge fins al visor superior.

- Visor: mira a través del visor i assegura't que la visió és correcta i que no hi ha res a l'interior.

- Selector de diòptries: verifica que pots ajustar-lo correctament i que compleix perfectament amb la seva comesa. Es troba situat al costat del visor, encara que no totes les càmeres rèflex analògiques disposen del mateix.

- Palanca d'arrossegament i disparador: són dos dels elements que més "feina" reben per la qual cosa es important verificar el funcionament de tots dos. Comprova que cap dels dos estigui bloquejat.

- Selector de velocitat d'obturació: comprova que la roda del selector gira bé. Has d'escoltar un "clic" al seleccionar cadascuna de les diferents velocitats.

- Selector de sensibilitat de pel·lícula (100, 200 ASA): ha de funcionar correctament. Prova a seleccionar cadascuna de les diferents sensibilitats de pel·lícula que et permeti la càmera rèflex analògica.

- Soport del flaix: verifica visualment que estigui en perfecte estat.

- Recol·lector de pel·lícula o rodet: ha de girar perfectament i estar en bon estat.

- Tapa posterior de la pel·lícula o rodet: comprova que l'interior està en correcte estat i no hi ha cap peça trencada. Presta intenció tant a la premsa de la pel·lícula com a la peça que permet arrossegar la pel·lícula del rodet.

- L'obturador: aprofitant que hem obert la part posterior de la càmera rèflex analògica, realitzarem una comprovació del funcionament de les cortines de l'obturador. Per fer això, carregarem la càmera mitjançant la palanca d'arrossegament i premerem el botó de tret. En prémer el botó, l'obturador ha de quedar totalment obert i no s'ha de tancar fins que deixem anar el botó. Realitza diversos trets per assegurar que el funcionament sigui el correcte.

- Compartiment de les piles: no ha de presentar cap resta d'òxid produït per l'àcid de les piles.

- Botó d'embragatge: normalment situat a la part inferior de la càmera i que ens permetrà treure la pel·lícula. Verifica que estigui en bon estat.

A continuació, retirarem l'objectiu de la càmera rèflex analògica de segona mà i farem unes verificacions en la part interna frontal de la càmera.

NOTA: t'informem que pots trobar informació detallada sobre com pots comprovar un objectiu en (Consells per comprovar el funcionament d'un objectiu de segona mà)

- Escuma amortiment mirall (o Mirror Damper): aquesta escuma s'encarrega d'esmorteir el mirall del pentaprisma quan realitzem una fotografia. Comprova visualment i amb el tacte que l'escuma es trobi en òptimes condicions i que no estigui "podrida" o en mal estat.

- Mirall del pentaprisma: ha de trobar-se net i en bon estat. Amb cura, tracta d'aixecar-lo per comprovar la part interna de les cortines de l'obturador. Aprofita per fer diversos trets per verificar que el moviment del mirall es produeix de forma correcta.

- Temporitzador de la càmera: Activa'l i fes alguna fotografia per comprovar el seu funcionament. Prova amb diferents velocitats d'obturació.

Acabem recordant-te que a Re-Nuevo podrà comprar o vendre la teva càmera rèflex analògica de segona mà al millor preu. Oferim 15 dies de prova i 1 any de garantia en tots els nostres productes.

Et convidem a visitar la nostra botiga online (
) o si ho prefereixes també ens trobaràs a la nostra botiga de Barcelona.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David


Altres posts relacionats:

Com provar l'obturador d'una càmera rèflex analògica de segona mà

Càmeres analògiques professionals de segona mà

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.