Com evitar l'aparició de fongs en un objectiu fotogràfic

Com evitar l'aparició de fongs en un objectiu fotogràfic

A l'hora de comprar o vendre un objectiu fotogràfic de segona mà és important que comprovis que aquest es troba en bon estat i que no presenta fongs a la lent de l'objectiu.

Així mateix, aprofitem per informar-te sobre qué son els fongs, per què apareixen i els passos a seguir per evitar l'aparició de fongs en qualsevol tipus d'objectiu.

NOTA: consells de manteniment per a objectius de totes les marques (Nikon - Nikkor, Canon, Sony, Pentax, Tamron, Sigma, Fujifilm, ...).

FONGS EN OBJECTIUS FOTOGRÀFICS

Els fongs que de vegades poden aparèixer en les lents d'un objectiu (en el seu interior), són una combinació de pols i humitat. Aquests solen aparèixer en objectius que no estan tancats hermèticament i que han estat guardats en ambients humits.

És important tenir cura l'objectiu per evitar la seva aparició, ja que si no, no aconseguiràs fer fotos nítides i aquestes poden semblar desenfocades i borroses.

Per saber si un objectiu fotogràfic presenta fongs, obre el diafragma al màxim i realitza una comprovació visual al besllum a través dels dos costats de la lent. D'aquesta manera aconseguiràs esbrinar i detectar si presenta algun indici o presència de fongs. Els fongs tenen una aparença de taca en forma de teranyina.

Per evitar l'aparició d'aquests fongs és fonamental que paris atenció a diversos consells de manteniment. Sempre que facis servir el teu objectiu en algun ambient humit, abans de guardar-lo l'has de deixar assecar completament. Un cop fet això, aconsellem que guardis el teu objectiu en alguna caixa transparent (per permetre l'entrada de llum) i al costat d'alguna bosseta de gel de sílice perquè absorbeixi la humitat. Has d'evitar zones fosques i humides.

En el cas que l'objectiu fotogràfic ja present fongs, podràs eliminar-los exposant-los a una gran quantitat de llum solar, o mitjançant el seu desmuntatge i netejant la part interior de la lent amb alcohol isopropílic amb l'ajuda d'algun bastonet i drap suau.

Si no saps com fer-ho, o la presència de fongs fos molt gran, la nostra recomanació és que vagis a un servei tècnic per a realitzar la seva correcta neteja.

Finalment, aprofitem per recordar-te que a la nostra botiga online comprem i venem infinitat d'objectius fotogràfics de segona mà a el millor preu. Podràs fer-ho de forma fàcil, ràpida i còmoda. Comptem amb més de 20 anys d'experiència i oferim la màxima garantia.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga en línia de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Consells per comprar o vendre un objectiu de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.