9 consells per un Time-Lapse perfecte

9 consells per un Time-Lapse perfecte

Imagina quantes coses passen en aquest món que sín imperceptibles per l’ull humà degut a la velocitat en la que succeeixen.El movimentd e les plantes, autopistes a la velocitat de la lum, eclipses i altres mils que no mencionarem aquí. Per capturar-ho existeix una tècnica fotogràfica que permet fer un video accelerat a partir de moltes imatges, el time-lapse. I com s’aconsegueix realitzar aquesta tècnica fotogràfica? Aquí va pas a pas! 

1. Aconseguir un bon equip

Principalment un trípode suficientement resistent que pugui mantenir la càmera en una posició fixa, i un intervalòmetre o control remot del temporitzador. Es tracta d’un dispositiu que et permeti establir els intervals de gravació.

2. Trobar l’història que vols explicar

Una nit estrellada, flors obrint-se, un ocell fent un niu… Escogeix una història que t’inspiri i dona-li vida amb el time-lapse, una tècnica que permet veure coses que l’ull humà no pot percebre fàcilment.

Per ajudar-te en la composició de l’escena és molt recomanable fer servir el Live-View de la teva càmera o bé un monitor extern. Així estalviaràs forçar la visió a través del visor.

3. L’objectiu i enfoc fotogràfic

Seleccionar l’objectiu de fotografia adequada serà vital per realitzar un bon treball,  per regla general el gran angular funcionarà perfectament en aquests casos. Quan realitzis la composició, enfoca el motiu i canvia a continuació l’objectiu a l’enel objetivo al enfoc manual, així la càmera no tornarà a realitzar l’enfoc a cada toma. Si no tens l’objectiu que necessites, pots aconseguir-lo de segona mà aquí i estalvia diners.

 4. El format

Tens que escollir la qualitat de la imatge per la gravació final. Si escolleixes el format RAW aconseguiràs major capacitat per modificar les imatges més endavant, mentre que si escolleixes JPG utilitzaràs menys espai en el emmagatzement. També és important disposar d’una tarjeta de suficientment velocitat i espai pel projecte que vas a realitzar.

5. Configuració de la càmera

Canvia el modus de gravació a Prioritat a l’obertura (P) i escolleix una ISO adequada per aconseguir la velocitat de l’obturador que desitgis. El valor pot variar de 100 a 800 durant el dia i fins 10.000 per la nit, en funció de la teva càmera i la qualitat que et brindi a altes ISO. En funció de l’escena, podràs escollir un obturador més lent per afegir moviment al motiu. Pots establir la velocitat de l'obturador en 1/100 s per aconseguir un efecte time-lapse més suau.

6. Activa la medició evaluativa

Aquesta funció indicarà a la teva càmera fotogràfica que tingui en compta l’escena completa a l’hora de decidir sobre l’exposició. La selecció del control de la exposició completament manual també pot ser de gran utilitat en les escenes a on l’intensitat de la llum és constant. Però ull! si la llum canvia significativament el video podria veure’s afectat per l’efecte de parpelleig.

7. Desactiva algunes correccions automàtiques

Si la teva càmera disposa d’opcions com Prioridad tonal a les altes llums i Correcció de la il·luminació periférica desactiva’l, donat que poden produïr variacions entre les imatges. El balanç de blancs i els estils d’imatge deuen ser corregits manualment. Si has gravat en RAW, pots realitzar ajustos més tard si ho necessites.

8. Decideix la freqüència de la càmera entre cada fotografia

Per motius de ràpid moviment, pren imatges amb menor intèrval entre elles, per exemple fes servir un intèrval de 2 segons.

9. Pensa quant de temps desitges que duri el teu video time-lapse

Quant més temps deixis la càmera prenent imatges, més durarà el video final time-lapse. Tingues present que la majoria dels videos es reprodueixen a 24 fotogrames per segon, per tant, per un video time-lapse de 30 segons necessitaràs 720 tomes. Si has configurat la càmera per disparar cada 2 segons, aquesta haurà de seguir funcionant durant 24 minuts. Per intèrvals més llargs, potser que hagis de deixar la càmera prenent imatges durant varies hores. 

Molt bé, ara ja tens tots els nostres consells per realitzar un time-lapse perfecte. Surt a fer fotos!

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Cristian 

Potser t’interessi:

Com treure el màxim partit als modus d’imatge Canon DSLR?

5 regles primordials de la composició fotogràfica que no pots oblidar

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.