Comprovar el funcionament del VR d'un objectiu Nikon de segona mà

Comprovar el funcionament del VR d'un objectiu Nikon de segona mà

Molts dels objectius Nikkor (Nikon) disposen d'una tecnologia anomenada VR, la qual permet reduir les vibracions i mantenir la imatge estable. No és més que un sistema òptic d'estabilització que pot ser-nos molt útil a l'hora de prendre certes fotografies.

Si has pensat a comprar un objectiu usat que inclou aquesta tecnologia, és important verificar el seu funcionament. Per això, en el post d'avui et mostrem com pots comprovar que un objectiu VR de segona mà funciona correctament.

 OBJECTIU NIKKOR VR DE SEGONA MÀ

Al parlar d'objectius VR o VR II (Vibration Reduction), ens estem referint a aquells objectius de la casa Nikon que disposen d'una tecnologia capaç de reduir el moviment de la imatge i mantenir-la més estabilitzada.

NOTA: aquest sistema és capaç de reduir els moviments provocats pel nostre pols mitjançant uns sensors inclosos a l'interior de l'objectiu, i reduir-los perquè la imatge surti el més estable possible. Sistema especialment útil a l'hora de realitzar fotografies a velocitats baixes.

A continuació tractarem d'explicar de forma breu, allò que has de tenir en compte al comprar un d'aquests objectius. Els principals passos a seguir per comprovar el seu funcionament són:

1.- Abans de res i encara que sembli una obvietat, comprova que l'objectiu de segona mà disposa de la tecnologia VR. Sempre apareixen gravades les lletres VR en el cos de l'objectiu (normalment en color daurat o vermell).

2.- Recorda comprovar els botons per activar i desactivar el sistema d'estabilització. Comprova el botó o selector d'On/Off i en alguns models també comprova el selector de mode d'estabilització Normal/Active. Tots dos selectors han de trobar-se en bon estat i girar d'un costat a un altre de forma correcta.

3.- Per comprovar que el sistema d'estabilització VR funciona de manera correcta i que els sensors de l'objectiu està en bon estat podem fer el següent:

3.1.- Agafa la càmera a pols, estableix una velocitat d'obturació baixa a la càmera i tracta de fer una foto en condicions d'escassa llum. Mantenint el pols el més ferm possible, fes una foto amb el sistema VR apagat i un altre amb el sistema VR connectat. Compara les dues fotos i hauries d'observar que la fotografia realitzada amb el VR connectat està més estabilitzada i no presenta zones mogudes.

3.2.- Una altra prova que podem realitzar és: agafa la càmera "a pols", acosta't a un objecte llunyà amb l'ajuda del zoom i enfóca'l. Segurament la imatge que et mostri es mourà. Ara activa la funció VR i comprova que la imatge es mostra molt més estabilitzada. Si és així, el sistema d'estabilització funciona correctament.


Independentment de les comprovacions esmentades anteriorment, també és important recordar que:

A.- Sempre és recomanable comprar un objectiu Nikkor VR de segona mà si tens la intenció de realitzar fotografies "a mà". En el cas que majoritàriament vagis a fer servir trípode, no serà necessària la seva compra.

B.- Si disposes d'un objectiu VR però no necessites fer servir l'estabilitzador d'imatge, recorda desactivar-lo (VR Off). D'aquesta forma la bateria et durarà molt més.

Finalment recorda que a Re-Nuevo pots comprar o vendre qualsevol tipus d'objectiu VR de segona mà al millor preu.

Et convidem a visitar la nostra botiga online (www.renuevo.cat) on podràs comprar o vendre d'una manera fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa. No oblidis que tots els nostres objectius fotogràfics disposen de 15 dies i 1 any de garantia.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David


Altres posts relacionats:

Consells per compra un objectiu Nikkor de segona mà (Part 1)

Com saber si el sensor d'una càmera rèflex de segona mà està brut

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.