Què comprovar abans de comprar una placa d'inducció de segona mà

Què comprovar abans de comprar una placa d'inducció de segona mà

A l'hora de comprar una placa d'inducció per a la teva cuina, si el que busques és estalviar una mica de diners, la millor de les opcions és acudir al mercat de segona mà. Això si, per encertar en la teva compra hauràs de fer certes comprovacions per verificar que tot funciona correctament i que és el model que més s'adapta a les teves necessitats.

Per ajudar-te a això, en el post d'avui et mostrem els que creiem són els principals consells a l'hora de comprar un d'aquests electrodomèstics.

NOTA: tots aquests consells són útils per a plaques d'inducció de qualsevol marca (Bosch, AEG, Balay, Fagor, Indesit, Miele, Siemens, Smeg, Teka, Whirpool, Electrolux, Siemens, Neff, Gaggenau, ...).

QUÈ HE DE COMPROVAR?

Primer de tot, aclarir que una placa d'inducció és un tipus de placa que escalfa directament el recipient (olla, paella, ...) en lloc d'escalfar primer el vidre intermedi per després transferir la calor al recipient mitjançant un camp magnètic alternant (inducció magnètica ).

NOTA: el cost d'aquest tipus de tecnologia (la inducció) és el doble del d'una vitroceràmica tradicional, de manera que el seu preu sempre serà més elevat. Així mateix, no oblidis que per a un correcte funcionament hauràs d'utilitzar estris específics per inducció.

Un cop aclarit això, vegem quines són les principals comprovacions a realitzar si vas a comprar una placa inducció de segona mà:

1.- Estat de conservació: fixa't bé que la placa d'inducció no presenti desperfectes, ratllades importants, massa brutícia, ... Mira la placa per totes les bandes i no oblidis comprovar que la seva part inferior també estigui en bon estat. Així mateix, el seu preu ha d'anar d'acord amb el seu estat.

2.- Mesures: tingues present que no totes les plaques d'inducció tenen la mateixa mida, de manera que has de verificar quines són les seves mesures i si són les que tu necessites per adaptar al forat de la teva cuina.

3.- Nº de focus: comprova que disposa del nombre de focus que tu necessites (2, 3, 4, ...

).

4.- Cables: fixa't en que els cables no estiguin en mal estat, amb signes d'estar cremats, amb connexions barroeres, ...

5.- Funcionament: sempre que sigui possible, prova-la. És a dir, connecta-la al corrent, verifica que encén i que escalfa qualsevol paella o olla (especifica per inducció).

6.- Panells i botons tàctils: el funcionament de la placa sempre es controla mitjançant botons tàctils. Comprova que tots i cada un d'ells funcionen de forma òptima. Hi ha algunes plaques que disposen de funcions extres per la qual cosa també hauràs de comprovar-les.

7.- Cristall: el vidre ha d'estar en òptimes condicions i no presentar ratllades importants, zones cremades, petites ruptures, ... Fixa't especialment en les vores.

8.- Preu: és recomanable buscar el seu preu nou (només en models actuals) i de segona mà, ja que d'aquesta manera esbrinaràs si el preu de la placa d'inducció de segona mà és competitiu. Tracta de buscar el seu preu d'ocasió (el del mateix model) en portals i webs de segona mà. Si el preu fos massa elevat, no dubtis a sol·licitar una rebaixa. En canvi, si fos exageradament baix, el millor és desestimar la seva compra, ja que segurament es tracti d'una unitat d'origen il·lícit o que senzillament no és funciona bé.

Et convidem a visitar la nostra botiga online on podràs trobar infinitat de plaques d'inducció de segona mà, al millor preu i amb 1 any de garantia. T'esperem!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Com netejar una vitro de segona mà

Guia per comprar una Thermomix TM5 de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.