Fallades i problemes més comuns d'una Mountain Bike de segona mà

Fallades i problemes més comuns d'una Mountain Bike de segona mà

El mercat d'ocasió permet estalviar-te una important quantitat de diners a l'hora de comprar una bicicleta. A més, actualment hi ha una enorme i variada oferta, de manera que trobar la bici que t'agrada et resultar més que fàcil.

Però abans de comprar la teva bicicleta de muntanya de segona mà, hi ha certs aspectes que has de tenir en compte. Un d'ells són les típiques fallades o "petits problemes" que pots trobar en elles. En aquest post et mostrem els més importants i als quals hauràs de prestar especial atenció.

NOTA: aquests problemas (falladles) poden ser comuns en tot tipus de mountain bikes i de qualsevol marca (Trek, Specialized, Merida, Orbea, Cannondale, Scott, Giant, B'Twin, BH, ...)

TÍPICS PROBLEMES D'UNA MOUNTAIN BIKE

La bicicleta de muntanya o BTT que vulguis comprar no necessàriament ha de presentar fallades, i el més normal és que es trobi en bon estat. Però igual que en altres productes de segona mà, sempre és recomanable realitzar certes comprovacions.

Aquestes són les comprovacions bàsiques, sobre els problemes més comuns en aquest tipus de bicicletes:

- No canvia correctament de marxa: per comprovar-ho hauràs de pedalar i fer canvis entre diferents pinyons i plats. Si realment no canvia bé, el problema pot venir donat per una cadena o cables en mal estat. També pot ser degut a que els cables no estiguin correctament ajustats.

- Plats i pinyons en mal estat: a causa d'un ús prolongat dels mateixos, els plats o pinyons poden presentar algun tipus de desgast que ocasioni un mal canvi entre les diferents marxes.

- La bici no frena correctament: es deurà al fet que els cables estan mal tibats o simplement al fet que les pastilles de frenada estan molt gastades.

- Gires la roda i en alguna part del gir toca amb la pastilla de fre: és una fallada comú en algunes mountain bikes de segona mà. Això es produeix per un mal centrat de la roda (radis mal tensats) o al fet que la llanda presenta algun tipus de cop i s'ha "doblat".

- Cables en mal estat: amb el pas del temps els cables poden oxidar-se o deixar de ser precisos. Entra dins del normal, ja que de tant en tant és recomanable substituir-los per uns de nous. Si veu que estan bastant gastats, la nostra recomanació és que els canviïs. El funcionament general de la bicicleta de muntanya millorarà substancialment.

 

- Pneumàtics molt gastats: igual que els cables, els pneumàtics tampoc són eterns. Comprova que encara presenten dibuix i els tacs no estan excessivament gastats. Uns pneumàtics nous, no són tan barats com un joc de cables; per això, hauràs de tenir-ho en compte a l'hora de comprar la bici. Una bona opció és sol·licitar que t’ajustin el preu a l'estat real de la bicicleta de muntanya.

 

- Suspensió en mal estat: ja sigui davantera, posterior, o totes dues, les suspensions no són "irrompibles". Així que ja saps, comprova que funcionen correctament.

- Cargols i tancaments oxidats: en ocasions, aquest tipus d'elements poden presentar òxid. Comprova’ls tots i verifica que estan en òptim estat.

- Els "plats + bieles" es mouen: això pot produir-se a causa d'una folgança de l'eix de pedalier. Pots provar si es produeix això, simplement realitzant diverses pedalades.

- No hi ha número de sèrie en el quadre: normalment està situat a la part inferior de l'eix de pedalier. El nombre de sèrie s'ha de poder veure perfectament. Si veus que el nombre està "rascat" i no s'aprecia, la nostra recomanació és que NO compris aquesta bici. El més probable és que es tracti d'una bicicleta de muntanya de segona mà, de dubtosa procedència.

Aprofitem per convidar-te a visitar la nostra botiga online (Re-Nuevo), on podràs comprar i vendre infinitat de bicicletes mountain bike de segona mà al millor preu. A més, totes les nostres bicicletes disposen de 15 dies de prova i 1 any de garantia.

Com sempre a Re-Nuevo, la botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Tipus de bicicletes Mountain Bike de segona mà (Part 1) i (Part 2)

Consells per comprar una BTT de segona mà

Com comprovar la roda d'una bicicleta tot terreny de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.