Consells per comprar una bicicleta de segona mà

Consells per comprar una bicicleta de segona mà

Acudir al mercat d'ocasió per fer-te amb una bicicleta és una molt bona idea si el que busques és estalviar alguns diners en la seva compra. Això si, per evitar futurs problemes hi ha certs aspectes als quals hauràs de prestar atenció.

Per ajudar-te a que la teva compra sigui tot un èxit, en el post d'avui et mostrem una sèrie de consells perquè puguis comprar una bicicleta de segona mà amb la màxima de les garanties.

QUÈ HE DE TENIR EN COMPTE?

Independentment del tipus de bicicleta usada que vagis a comprar (mountain bike o BTT, de carretera, elèctrica, de passeig, BMX, ...) hi ha certs trets i elements comuns als quals hauràs de prestar atenció, per assegurar que aquesta no presenta errors i que es troba en bon estat.

A continuació et mostrem les principals recomanacions de compra i tot el que sempre hauràs de tenir en compte:

1.- Estat de conservació general: presta atenció a l'aspecte general de la bicicleta i comprova que no presenti cops, ratllades importants, petites ruptures, parts oxidades, ... No oblidis fer una verificació de tots els components més importants (manillar, selló i tija , potència, rodes, ...). I recorda que preu sempre ha d'anar d'acord amb el seu estat.

2.- Quadre: potser la part a la qual hauràs de prestar màxima atenció. Ja sigui d'acer, alumini o carboni, el quadre és l'ànima de qualsevol bicicleta per la qual cosa hauràs de verificar que no presenta cap defecte. Fixa't en totes les parts del quadre (triangle principal, beines, patilles, soldadures, ...) y cerca petits defectes, reparacions, trencaments, ... Màxima atenció en quadres de carboni, ja que són més propensos a patir trencaments en casos colpejar-se en una caiguda.

3.- Sistema de transmissió: especial atenció a tot el relatiu al sistema de transmissió de la bicicleta. Comprova tant la cadena, plats, pinyons, ... Si la cadena de la bicicleta està en mal estat (o rovellada) hauràs valorar si la compra és recomanable ja que denotarà un mal cura per part del seu antic propietari. Això si, si veus que hauràs de canviar la cadena, hauràs demanar una rebaixa en el preu de la bicicleta. Molt de compte si el que està en mal estat són els plats o casset de pinyons; en aquest cas millor desestimar la compra.

4.- Canvi i frens: prova'ls i assegura't que funcionen. Tingues present que un simple tensat i ajust dels cables pot millorar molt el seu funcionament. Presta atenció a les pastilles de frenada.

5.- Cables i fundes: la simple substitució d'aquests elements millorarà i molt el funcionament general de la bicicleta de segona mà. Sigui com sigui, fixa't en ells i comprova que no estiguin en molt mal estat o trencats.

6.- Rodes: estem davant un altre dels elements importants de qualsevol bicicleta de segona mà. Hauràs de prestar atenció a elements com la coberta (no estigui massa desgastada), la llanda i els radis. Aprofita per fer girar la roda i verificar que no té molt moviment lateral i que els rodets no fan sorolls sospitosos.

7.- Número de sèrie: totes, totes les bicicletes disposen d'un número de sèrie que normalment es troba situat a la part inferior del quadre (sota l'eix de pedalier). En el cas que aquest número de sèrie es trobés ratllat o esborrat, hauràs desestimar la seva compra, ja que indicaria que la bicicleta és de dubtosa procedència.

8.- Bateria (només en el cas de les elèctriques): si la bicicleta de segona mà que vols comprar és de funcionament elèctric, hauràs de verificar que la bateria funciona correctament i que està càrrega de forma òptima.

9.- Altres elements a tenir en compte: cada tipus de bicicleta pot tenir elements als quals prestar especial atenció. Alguns d'ells poden ser la suspensió davantera o posterior, pedals automàtics o de plataforma, tiges de selló telescòpiques, canvis electrònics, comptaquilòmetres, punys o cinta manillar, bloqueig suspensió, acoblaments manillar, ...

10.- Prova-la i circula amb ella: i finalment només ens quedaria provar la bicicleta. Fes un volt amb ella per comprovar que no faci sorolls estranys i que el seu funcionament en marxa és el correcte.

Finalment, aprofitem per recordar-te que a la nostra botiga online de segona mà podràs comprar o vendre tot tipus de bicicletes de segona mà al millor preu i d'una forma fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa. I no oblidis que oferim 1 any de garantia en tots els nostres articles.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.