Consells per comprar una bicicleta de muntanya Specialized de segona mà (Part 2)

Consells per comprar una bicicleta de muntanya Specialized de segona mà (Part 2)

En l'anterior post vas poder veure alguns dels consells a tenir en compte a l'hora de triar una bicicleta Specialized, avui en canvi ens centrarem en analitzar tot allò que has de comprovar a l'hora de comprar una mountain bike (o BTT) Specialized de segona mà per garantir que el seu estat i funcionament és el correcte.

QUÈ HE DE COMPROVAR?

En funció del tipus de bicicleta de muntanya Specialized (XC, Rally, Enduro, Descens) que vagis a comprar, pot ser que hagis de fer comprovacions més específiques, especialment sobre aquells components que hagin pogut rebre un "stress" i ús més intensiu.

De totes maneres, hi ha una sèrie de comprovacions bàsiques que sempre hauràs de tenir en compte i que serveixen per a qualsevol bicicleta de muntanya Specialized de segona mà. Vegem les més importants:

- Estat general: fixa't que l'estat general de la bicicleta és l'òptim i que no estigui excessivament bruta, ja que la brutícia podria amagar desperfectes. En el cas que disposi d'adhesius, sol·licita al venedor que les retiri.

- El quadre: realitza una comprovació de totes les parts del quadre, especialment si el quadre és de carboni. Comprova que no presenti cap fissura, cop o trencament. T'has de fixar tant en el triangle principal com en el traser (beines i tirants). En el cas que la bicicleta de muntanya sigui de doble suspensió presta atenció de que el sistema de bieletes estigui en bon estat. Aprofita per comprovar que els cargols dels portabidons també estan en òptim estat i que s'enrosquen correctament. Ah, i que no se t’oblidi verificar que el quadre (bicicleta) és de la teva talla.

- Número de sèrie: fixa't bé en què la bicicleta tingui el seu corresponent número de sèrie o número identificatiu, normalment situat en la part inferior de l'eix de pedalier. Si no disposa d'ell o presenta signes d'haver estat esborrat, el millor és que no compris la bici. Segurament es tracti d'una unitat de dubtosa procedència.

- Suspensió/ns: has de comprovar que la forquilla davantera i l'amortidor del darrere (en cas de tenir-lo). Verifica que en les barres no hagi resta d'oli, ja que indicaria que hi ha algun reten trencat. Aprofita per comprovar que els sistemes de bloqueig funcionen correctament.

- Sistema de transmissió i canvis: verifica tots els elements com el monoplat (o plats), la cadena, casset de pinyons, la patilla del canvi, el canvi del darrere i davanter i els comandaments de canvi. Tot ha d'estar en bon estat. Especial atenció a la cadena, monoplat i pinyons, ja que amb l'ús cal canviar-los, de manera que si estan en molt mal estat hauries de sol·licitar una rebaixa del preu de l'Specialized. El preu dependrà de model de Shimano o Sram.

- Frens: comprova que tant les manetes, pastilles i discs estan en bon estat i la bicicleta frena correctament.

- Rodes: les rodes són una de les parts més importants de la bici, per la qual cosa hauràs de prestar atenció. Fixa't en les llantes (ja siguin d'alumini o carboni), les boixes, els radis i les cobertes. Tot ha d'estar en bon estat. Aprofita per fer girar les rodes a l'aire i verificar que no presenta moviments laterals.

- Cargols i tancaments: fixa't en què els cargols estigui en bon estat i que no presenten excessiu òxid. Especial atenció a la cargols situats a la potència ja que a causa del suor sol presentar signes d'òxid. Aprofita per comprovar que els tancaments de les rodes funcionen bé.

- Folgances: amb el pas del temps i de l'ús, hi ha components (bàsicament rodaments/coixinets) que han de ser substituïts ja que agafen folgances. Presta atenció al fet que no hi hagi folgances en la direcció, les boixes de les rodes i en el pedaler.

- Roda amb ella: la millor de les formes de saber si una bici funciona bé és rodant amb ella, així que sol·licita al venedor que et deixin fer una petita volta per realitzar diverses comprovacions ràpides sobre el seu funcionament. Roda amb ella assegut i de peu. Aprofita per comprovar si la bici fa sorolls estranys.

- Components: fixa't en elements com la potència, manillar, portabidons, tija selló (o tija telescòpica), punys i pedals automàtics (o de plataforma).

A la secció de bicicletes del nostre bloc, trobaràs molts més consells i recomanacions específiques per verificar cadascuna de les parts d'una bicicleta de muntanya.

Així mateix, aprofita l'ocasió i visita'ns a la nostra botiga online. Hi trobaràs tot tipus de bicicleta mountain bike de segona mà de les millors marques. Comptem amb un extens estoc en bicicletes i totes amb 15 dies de prova i 1 Any de Garantia. T'esperem!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Comprar una bicicleta de muntanya de segona mà

Ven online la teva Specialized d'ocasió

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.