El festival més innovador i inspirador de música electrònica i creació digital, Mutek comença a Barcelona

El festival més innovador i inspirador de música electrònica i creació digital, Mutek comença a Barcelona

Entre els dies 07/03 i el 13/03 es realitza a Barcelona una altra edició del festival Mutek. Però quins són exactament i què mostra? Bàsicament Mutek és una organització sense ànims de lucre que es dedica a promoure, exhibir, formar i internacionalitzar la creativitat digital específicament a l’àrea de so, música i arts visuals i es celebra anualment a diferents ciutats del món com Mèxic, Montréal, Tokio, San Francisco i Buenos Aires.

Proposen un espaci vanguardista que combina artistes emergents, noves tecnologies i col·laboracions internacionals. Aquells que assisteixin a aquest festival podran conèixer de primera mà a través de live performances i tallers què és el que s’està couent a l’escena més eclèctica d’aquestes ciutats en el que a art produït amb ordinadors es refereix. 

Programació + composició?

Eloi el Bonoi, Lil Data o QBRNTHSS són alguns dels artistes que en l’espai Algorithmic Art Assembly (AAA) seran els encarregats de transmetre en directe vía streaming cap a San francisco les seves composicions en format Live coding, aquesta nova manera de fer música que ens recorda més a la programació que es fa servir per crear apps o dissenyar una web i què és una novetat en tant separa les interfaces gràfiues més tradicionals (per lo general en el sistema MIDI) com pot arribar a ser els controls tradicionals d’un seqüenciador o sintetitzador per sotmetre’s a codis i ordres al millor estil C++

A la seva vegada i desde San Francisco es transmetrà una xerrada de Phil Burk, especialista en aquesta àrea sobre el HSML.

Mutek ofereix exposició a artistes puixants de gèneres no tradicionals com la rusa Aleksandra Zakharenko amb nom artístic és Perila, Sofie Birch i Astrid Sonne (aquestes dues últimes en representació de MXD l’oficina d’exportació musical de Dinamarca) que treballen textures i música ambient en un camí que sembla continuar el que alguna vegada va iniciar Brian Eno.

Com característica, quest Mutek presentarà un intercanvi multidisciplinari d’artistes entre Quebec i Catalunya Conmemorando el 25 aniversari de la col·laboració entre totes dues regions. Guillaume Coutu-Dumont amb la seva exposició ambient i experimental i CFCF creador del concepte “autobús nocturn” i explorador de gèneres no tan populars (“no cool”) en representació de la ciutat americana, per una altra banda Oriana i Babsby en format Dj-set ho faran en representació de Catalunya.

Mentres que en la secció audiovisual Myriam Boucher i Ida Toninato & Pierre-Luc Lecours combinaran expressions musicals amb representacions en imatges en 2d i 3d en el que promet ser una novetat artística i una forma de “veure” la música. 

Durant l’espai nocturn del festival, podrem repassar presentacions de djs i representants de la música electrònica més tradicional, VTSS, Blawan, Tim hecker etc, que portaran l’espectacle fins ben entrada la matinada (4am).

Resumint, el Mutek és un espaci que condensa novetats tant en la representació, producció, performance i educació que dona lloc a les tendències més puixants i de vanguardia, que es realitzen a la ciutat de Barcelona però que es nodreix de les principals ciutats del món. Sense dubte serà una experiència no només divertida i de contingut novedós si no que encomanarà de noves idees i inspiració a qui el visiti.

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Agustín. 

Potser t’interessi:

Com començar a tenir un estudi de producció  a casa?

Quan tornarà a haver-hi stock de controladores DJ?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.