Com començar a tenir un estudi de producció a casa? Guia pas a pas per principiants

Com començar a tenir un estudi de producció a casa? Guia pas a pas per principiants

Siguem honestos, quan somiem amb montar un estudi a casa la quantitat de possibilitats pot arribar a ser abrumadora i especialment si tenim en compta la varietat i els diferents pressupostos disponibles al mercat.

Tenir el teu propi espai a on puguis materialitzar les teves idees és menys complicat del que penses i aquí et compartim una guia pas a pas per armar un estudi de producció musical desde 0: 

PAS 1

ES clar que el primer que hauràs d’adquirir serà un ordinador, aquest t ser laptop o d’escriptori, MAC o PC, clon o pre armat, això dependrà de tots els gustos, pressupostos i necessitats de cada persona i és un tema del que ja hem parlat anteriorment a com escollir el teu PC per a producció musical y Djing

Evidentement si el que necessites és tenir un estudi mòbil, l’opció serà pel costat dels laptops com un Macbook o algún portàtil de marques com Lenovo, MSI, Acer, Hp, etc. 

Per veure ordinadors de segona mà fes click aquí 

Afortunadament la tecnologia avança a passos agegantats i avui en dia per uns 500€ pots aconseguir opcions força competents pel costat dels CP i uns 700€ pel dels Mac. El més important a tenir present a tots dos casos és que com a mínim siguin un I5 i 8gb de ram. 

PAS 2

El segon que necessites és una interface d’àudio:  Si veritablement estàs començant a produïr, no és necessari que inverteixis gran part del teu pressupost a aquest component. Hi ha opcions que parteixen dels 35€ i tenen una relació qualitat preu molt bona. Si tens més pressupost o necessites més entrades hauràs de pensar en el rang mitjà de les interfaces que van desde els 150€ als 300€. Sobretot, escolleix un producte compatible amb ASIO.

PAS 3

Important però opcional, el micròfon. I és que si et dediques a la producció de música electrònica no és realment necessari, però en el cas que, sí o sí necessites gravar un instrument o la teva veu, pots intentar provar micròfons de condensador econòmics com el Samson C01 o l’àudo technica 2020 per uns 80€, però si vols anar a lo segur pots anar als models sm-57 o 58 de Shure que també estan a aquest pressupost, això sí són dinàmics.

Per veure micròfons de segona mà fes click aquí 

PAS 4

DAW: aquest és el programa sobre el que vas a produïr o gravar (el centre de comandament per dir-ho d’alguna forma) i si bé la veritat és que existeixen programes excel·lents gratuïts o gairebé gratuïts (Reaper, studio one prime) existeixen versions Lite o essential dels millors programes que hi ha al mercat per un cost que va desde els 100€ als 150€ 

PAS 5

Després venen els auriculars, aquí hi han de tots els gustos, colors i pressupostos  també has de definir si seran el sistema de monitoreig principal de la teva home studio o només els faràs servir per monitoritzar quan estiguis gravant o per una barreja alternativa pel músic. Aquí pots anar també a lo segur amb models com el Sony MDR-7506 ols akg K 240. Tots dos al voltant de 79/90€ 

PAS 6

Els monitors d’estudi, com mencionàvem abans poden ser opcionals si desitges monitoritzar únicament amb cascos, i també pots aconseguir-los de diferents preus. El que has de tenir en compta és que tinguin una respuesta en freqüència el més plana possible per a que no acoloreixin les senyals que vas a monitoritzar. Una bona opció per considerar és que siguin actius així estalvies el pressupost d’un amplificador de senyal. Opcions molt econòmiques i bones en relació qualitat preu: Yamaha hs5, mackie cr3x o Tannoy reveal 402, tingues present que necessitaràs 2 unitats si el que vols es mesclar a stereo. 

PAS 7

En el pas número 7 està el aconseguir un bon peu de micròfon. Sembla una tonteria, però pot ser frustrant especialment si estàs començant a acomodar el micròfon de manera que has trobat el so que buscaves i que el peu no soporti el pes. O no ajusti o directament es desbalanceï i caigui al terra. Hi ha opcions massa barates, però jo directament no les consideraria i aniria per les gammes mitges com el samson mk 10 o el Roadworx Slim Line tot dos per voltant dels 20€ 

PAS 8

També has de tenir en compta que si vas a connectar un micròfon probablement no tinguis un cable XLR o si vols connectar el teu instrument directament a la interface necessites un cable TS, aquests per lo general tenen un preu d’entre els 14/15€ 

I ja estaries! Aquests 8 passos són el teu nord per montar un estudi a casa i et deixaran preparat per produïr o gravar la teva música.

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Agustín.

 

Potser t’interessi:

Pros i contres de l’esperada Standalone XDJ RX3

Quant tornarà a haver-hi stock de controladores DJ?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.