Consells per comprar una mountain bike 29" de segona mà

Consells per comprar una mountain bike 29" de segona mà

Encara que hi ha una sèrie d'aspectes generals a tenir en compte a l'hora de comprar una bicicleta mountain bike de 29" de segona mà, hi ha alguns altres als quals hauràs de prestar molta més atenció en funció de variables com són el tipus de mountain bike (o mountain bike) i la qualitat (gamma) de la mateixa (baixa, mitjana o alta).

Per ajudar-te en la compra de la teva mountain bike de 29 polzades en el mercat d'ocasió, en el post d'avui compartim amb tu una sèrie d'interessants consells i recomanacions que dividirem en diversos capítols.

COMPRAR UNA MOUNTAIN BIKE 29 "DE SEGONA MÀ

En el post d'avui, ens centrarem en totes aquelles comprovacions que hauràs de realitzar sempre que vagis a comprar una mountain bike rígida (Rally) 29" de segona mà de gamma mitjana-alta o alta.

NOTA: les mountain bike rígides són aquelles que només disposen de forquilla de suspensió davantera.

Les mountain bike de 29" de gamma mitjana-alta o alta és previsible que hagin rebut un tracte dur, ja que els seus usuaris són ciclistes més experimentats i que fan servir la seva bicicleta amb més assiduïtat (entrenaments llargs, circulació per pistes i trialeres, descensos exigents , ...). Tingues present que un major ús de la bicicleta implica un major desgast de les seves peces i components.

Per aquest motiu, hauràs de ser exigent a l'hora de realitzar les teves comprovacions i verificacions de funcionament. A continuació et mostrem els principals consells de compra:

- Estat de conservació: les mountain bike 29" de gamma alta solen tenir un elevat preu i els seus propietaris acostumen a tractar a la seva bicicleta el millor possible. Per això, si la bicicleta que vols comprar està bruta o molt bruta, amb molta probabilitat indicará que el seu propietari no ha estat molt curós amb ella. Així mateix, hauràs de realitzar una comprovació de l'estat general de la bici. Comprova que no presenti cops, ratllades importants, trencaments, ...

- El Quadre: previsiblement les bicicletes d'aquesta categoria disposin d'un quadre de carboni, per la qual cosa hauràs de ser més exigent a l'hora de verificar el seu estat. Comprova que no tingui fissures, petits cops o trencaments, ratllades importants, ... Si és així, desestima la seva compra. Si en canvi, el quadre és d'alumini, també hauràs de comprovar l'estat de les soldadures i que aquestes siguin les originals i en perfectes condicions.

- La talla: evidentment la mountain bike 29" de segona mà ha de ser de la teva talla. No oblidis comprovar-ho.

NOTA: disposes d'informació en "Com calcular la talla o mesura d'una mountain bike de segona mà".

- Plat/s i pinyons correctes: la majoria d'aquestes bicicletes vénen equipades amb monoplat, encara que també pots trobar diverses unitats que tinguin doble plat. Sigui com sigui i per evitar futurs desemborsaments econòmics, no oblidis comprovar el nombre de dents tant del plat com del casset de pinyons. Comprova que sigui el que necessites i el indicat per al teu estat de forma.

- Transmissió: és important que comprovis l'estat del plat, pinyons i la cadena. Si estan en mal estat, tingues present que hauràs de canviar-los amb la consegüent despesa; o una altra opció és demanar un descompte en el preu. Aprofita per comprovar que el canvi del darrere (i davanter en cas de tenir-lo) funciona correctament i que pots canviar de marxa de forma òptima.

- Folgances: és un dels signes que indiquen que la bicicleta ha rebut molt ús i que amb el pas del temps cal solucionar-les. Solen aparèixer en l'eix de pedalier, pedals i direcció. Comprova aquests tres punts.

- Forquilla davantera: verifica que estigui en bon estat i que no presenta cops o la barres ratllades. Si apareixen signes d'oli en les barres, el més probable és que tingui algun reforç trencat. Si és així, no aconsellem la seva compra. No oblidis comprovar que el comandament de bloqueig de la forquilla funciona correctament.

- Rodes (llantes i cobertes): les llantes, radis, boixes, tancaments, i les cobertes ha d'estar en bon estat. Si les rodes són tubeless (en lloc de cambra) comprova que l'obús estigui en bon estat i potser seria recomanable afegir una mica més de líquid en cas que acabis comprant la bicicleta.

NOTA: trobaràs més informació a "Comprovació de la roda d'una mountain bike 29" de segona mà".

- Sistema de frenada: prova-ho bé i verifica que les pinces i discs no estiguin en mal estat. Tot ha d'estar correcte. No oblidis comprovar l'estat de les manetes fre.

- Cargols: comprova que no estigui rovellats. Els cargols que solen presentar més òxid són els que subjecten els portabidons.

- Altres components a comprovar: compueba altres elements de la mountain bike com són la potència, manillar, tija selló i selló (especial atenció si disposa de tija telescòpica), ...

- Circula amb ella: per a una major verificació del correcte funcionament i per comprovar que la mountain bike 29" no presenta sorolls estranys, la nostra recomanació és que sempre que sigui possible circulis una estona amb ella tant assegut com dempeus.

- Número de sèrie: no oblidis comprovar que la bicicleta disposi del seu corresponent número de sèrie (normalment allotjat a la part inferior del pedalier). Si el nombre està esborrat, no has de comprar-la ja que segurament es tracti d'una bicicleta robada.

- Preu baix i venedors amb pressa: si la mountain bike 29" de segona mà es ven a un preu exageradament baix o si detectes que el venedor mostra una excessiva pressa a vendre-la, el més probable és que es tracti d'una bicicleta que no funciona (o amb algun trencament) o d'origen il·lícit.

Finalment, no deixis de visitar la nostra botiga online on trobaràs tot tipus de bicicletes mountain bike de segona mà al millor preu. Disposem de bibicletes de les millors marques (Scott, Cannondale, Trek, Orbea, Merida, Specialized, ...). T'esperem!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.