Canviar el iPhone 11 pel iPhone 12: val la pena?

Canviar el iPhone 11 pel iPhone 12: val la pena?

En un movimiento poco común por parte de la marca, la firma norteamericana decidió mantener el iPhone 11 en su catálogo de cara al próximo año. De hecho, el precio del teléfono es muy similar al del iPhone 12, entrando directamente a competir con este último. Pero, ¿qué diferencias hay entre el iPhone 12 vs iPhone 11 realmente? ¿Merece la pena desembolsar la diferencia de dinero por un modelo a priori mejor? Lo vemos.















Fitxa comparativa

 

iPhone 12

iPhone 11

 

Pantalla

6,1 pulsades amb tecnologia OLED, format 19,5:9, resolució Super Retina XDR (2.532 x 1.170 píxels) i 460 píxels per pulsada

6,1 pulsades amb tecnologia LCD IPS, format 19,5:9, resolució Retina (1.792 x 828 píxels) i 326 píxels per pulsada

 

 

Càmera

principal

– Sensor principal de 12 megapíxels i obertura focal f/1.6

– Sensor secundari amb lent gran angular, 12 megapíxels i obertura focal f/2.4

– Sensor principal de 12 megapíxels i obertura focal f/1.8

– Sensor secundari amb lent gran angular, 12 megapíxels i obertura focal f/2.4

 

Càmera passa selfies

Sensor principal de 12 megapíxels amb obertura focal f/2.2

Sensor principal de 12 megapíxels amb obertura focal f/2.2

 

Memòria interna

64, 128 i 256 GB

64, 128 i 256 GB

 

 Ampliació

No disponible

No disponible

 

Processador i memòria RAM

Apple A14 Biònic

4 GB de RAM

Apple A13 Biònic

3 GB de RAM

 

 

2.815 mAh amb carrega ràpida de 18 W i inalàmbrica de 15 W

3.110 mAh amb carrega ràpida de 18 W i carrega inalàmbrica estàndard

 

Sistema operatiu

iOS 14

iOS 14

 

Conexions

4G LTE, 5G SA y NSA, WiFi 6 de doble banda, Bluetooth 5.0, GPS + GLONASS, NFC, eSIM i port de càrrega Lightning

4G LTE, WiFi 6 de doble banda, Bluetooth 5.0, GPS + GLONASS, NFC, eSIM i port de càrrega Lightning

 

SIM

nano SIM + eSIM

nano SIM + eSIM

 

Disseny

Metall i vidre

Colors: negre, blau, verd, vermell i blanc

Metall i vidre

Colors: negre, verd, vermell, groc, violeta i blanc

 

Dimensions

146,7 x 71,5 x 7,4 milímetres i 162 grams

150,9 x 75,7 x 8,3 milímetres i 194 grams

 

Funcions destacades

Altaveus estèreo amb certificació Dolby Atmos, desbloqueix facial mitjançant hardware, càrrega ràpida de 18 W, resistència IP68 a la pols i a l’aigua, gravació de video en 4K Dolby Vision…

Altaveus estèreo amb certificació Dolby Atmos, desbloqueix facial mitjançant hardware, càrrega ràpida de 18 W, resistència IP68 a la polsi a l’aigua…

 

Data de llançament

Disponible

Disponible

 

Preu

Desde 910 euros la versió més bàsica

Desde 690 euros

 

 

Un disseny molt similar que es diferencia en punts claus 

La nova generació de iPhone ha portat una neteja de cara al catàleg d’Apple. Per una banda, l’iPhone 12 compta amb una carcasa posterior molt més uenta con una carcasa trasera mucho más quadriculada que la del iPhone 11. De fet, tant la part posterior com les cantonades del telèfon són rectes, el que dificulta agafar-lo.

Parlant del iPhone 11 ens trobem amb un xassí molt més arrodonit i confortable a la mà. Aquestes diferències també es traslladen al tamany. I es que malgrat que l’iPhone 12 manté la diagonal del iPhone, el telèfon és molt més prim i compacte. Parlem d’una diferència de 0,4 centímetres d’alt, 0,4 de’ample i 1 de gruix. El pes també es redueix de forma considerable, passan dels 194 grams als 162 del iPhone 12.

Part d’aquesta reducció es deu a que Apple ha optimizat el gruix dels marcs de la pantalla, que ara són més prims gràcies al panell OLED integrat al iPhone 12. La resta d’aspectes relacionats al disseny són pràcticament idèntics entre els dos terminals: construcció en metall i vidre, doble altaveu frontal, protecció IP68 a l’aigua i la pols…

La pantalla és l’element que més evoluciona

Així és. Un dels elements més criticats de l’iPhone 11 ha estat la seva pantalla, que a més de comptar amb tecnologia LCD IPS, manté la mateixa taxa de píxels per pulsada que l’iPhone 4 (326 píxels per pulsada), un telèfono llançat a 2010. En concret, la resolució original del panell és 1.792 x 828 píxels, una xifra molt allunyada del estàndard Full HD.

L’iPhone 12 millora tots aquests punts a través d’un panell OLED amb resolució 2.532 x 1.170 píxels amb una taxa de píxels per pulsada de 460. La qualitat de la pantalla no només és millor (major resolució, representació de colors més fidel a la realitat, negres totalment purs, brillantor màxima més alta…), sino que s’iguala pràcticament al que podem trobar al iPhone 12 Pro i 12 Pro Max, models que superen folgadament els 1.000 euros. Desafortunadament, el telèfon no compta amb una taxa de refresc de 90 ó 120 Hz, mantenint els 60 Hz d’origen.

Hardware: Apple A13 davant l'Apple A14

Si ens endinsem a l’interior de cadascun dels terminals, la principal diferència entre el iPhone 11 vs iPhone 12 la trobem en el processador. En el model de 2019 ens trobem amb l’Apple A13 Biònic, un xip que supera en potència i eficiència energètica a l’ample majoria de processadors del mercado. I és que malgrat de venir acompanyat de només 3 GB de RAM, l’iPhone 11 segueix essent un dels terminals més potents de l’actualitat.

En quant a l’iPhone 12, l’Apple A14 Biònic és el xip que governa tots els components del dispositiu, un xip més eficient energèticament i significativament més potent que el model anterior. En aquest cas, el telèfon està acompanyat de 4 GB de RAM que li permet executar una major quantitat d’aplicacions en memòria. En el que respecta a la capacitat d’emmagatzement, els dos disposen de tres opcions de 64, 128 i 256 GB de memòria.

A on les diferències són menys tangibles és a l’apartat de la conectivitat. Més enllà de la compatibilitat de l’iPhone 12 amb xarxes 5G d’última generació, els dos comparteixen la majoria de conexions físiques  i inalàmbriques: WiFi 6, Bluetooth 5.0, NFC per pagaments a través d’Apple Pay, port de càrrega Lightning, eSIM…

L’evolució de les càmeres arriba de la mà del processador

Com ve essent habitual, Apple ha mantingut la majoria de lents i sensors de l’iPhone 11 en el iPhone 12. De fet, l’única diferència sustancial la trobem en el sensor principal, que ara compta amb una obertura focal més ample (f/1.6 davant del f/1.8 de l’iPhone 11), el que hauria de repercutir en l’acompliment de la càmera en llums baixes i escenes nocturnes. La resta de càmeres són pràcticament idèntiques, al menys al que respecta a especificacions tècniques: sensor secundari de 12 megapíxels amb lent gran angular i obertura focal f/2.4 i càmera frontal de 12 megapíxels amb obertura focal f/2.2.

DA on la companyia sí ha introduït algunes millores és en l’apartat del software. Per una banda, el modus de Nit ara és compatible amb la càmera secundària amb lent gran angular. A la càmera principal, Apple estima que obtindrem un 27% més de lluminositat respecte a la càmaera de l’iPhone 11. També es millora el rendiment del HDR, així com el balanç de blancs a la pell.

A l’apartat del video és un altre que es veu millorat manera significativa, ja que ara el telèfon és capaç de gravar a 4K HDR amb Dolby Vision per obtindre un rang de colors molt més ampli. En quant a la càmera frontal, Apple ha compatibilitzat el modus de  Nit amb els selfies, així com els algoritmes de computació Deep Fusion, el HDR intel·ligent i la gravació de video en Dolby Vision.

Mateixa autonomia? Diferents bateries

El treball de compactació dApple amb l’iPhone 12 no ve sol. En aquest cas, el  fabricant ha reduït la capacitat de la bateria dels 3.110 mAh de l’iPhone 11 als 2.815 de l’iPhone 12 (aproximadament un 10% més petita). Apple assegura que el model més recent manté l’autonomia de l’anterior generació, argument que juga a favor de la eficiència energètica de la pantalla i el processador. De fet, augmenta en alguns escenaris, com la reproducció de video en streaming (11 hores actives davant a les 10 de l’iPhone 11).

En el que respecta a la càrrega, els dos telèfons són compatibles amb carregadors de 18 W per cable. Això sí, mentre que l’iPhone 11 incorpora un carregador a la caixa, l’iPhone 12 no conté cap tipus de font de càrrega. Aquest darrer, compta a més amb una càrrega inalàmbrica més potent (15 W) i compatible amb el carregador Magsafe d’Apple.

Conclusions, preus i opinions, quin mòbil val més la pena?

Després de parlar de totes les diferències entre l’iPhone 12 vs iPhone 11, toca treure conclusions. A data d’avui, el preu dels dos dispositius a la botiga oficial d’Apple és de 910 i 690 euros respectivament, amb uns 220 euros de diferència. Val la pena pagar aquest extra per un iPhone 12?

El cert és que sí. A més de trobar-nos amb un terminal més compacte, l’iPhone 12 és una opció molt més recomanable, ja que millora la majoria ‘especificacions de l’iPhone 11. Càmera, processador, pantalla, disseny, conectivitat… A menys que el nostre pressupost s’ajusti al preude l’iPhone 11, l’iPhone 12 és el cavall guanyador en aquesta comparativa, malgrat els dos terminals són bones opcions a dia d’avui.

Val la pena destacar que l’iPhone 11 gaudeix d’algún que altre descompte a botigues de tercers, donada l’antiguitat del telèfon. De fet, lo normal és que trobem ofertes amb preus molt més reduïts que el preu de venda recomanat, amb valors més propers als 600 que als 700 euros. En tal cas, el model de 2019 és més recomanable, ja que els 910 euros de l’iPhone 12 suposen un sobrepreu del 50% aproximadament si agafem com a referència el preu d’oferta de l’iPhone 11.

Como siempre en Renuevo, tu tienda online de segunda mano.

Roberto

Allarga la bateria del teu iPhone

Consells per vendre un iPhone 12 de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.