Els significats ocults de les gemmes: Ametista

Els significats ocults de les gemmes: Ametista

Desde temps immemorials, la humanitat ha buscat i fet servir pedres precioses i semiprecioses. Si fem un viatge en el temps a l’antiga civilització Sumèria a Mesopotamia, ens trobarem amb que les gemmes que avui portem als nostres anells, arrecades i collarets formaven part de fòrmules màgiques que servien per tot tipus de coses.

L'antiga Grècia també tenia una profunda fe en els vidres, de fet l’etimologia d’qauesta paraula prové de crystallus que significa aigua congelada  en grec, ja que ells creien que les gemmes transparents eren formes de gel etern enviat pels deus.

Continuant amb Grècia, qui va anomenar a la popular pedra semipreciosa Ametista va ser el Déu del Vi, Dionisio. Ametista prové de la paraula grega amethystos que significa sobri o no borratxo i els antics la feien servir per protegir-se de l’embriaguesa, a més deien que treuria a la llum les aspiracions més pures de la humanitat. 

A Egipte, els soldats la feien servir per mantenir el seu valor ja que es creia que aquesta gemma inspirava coratge, calma i contemplació, inclús el gran mestre del renaixement Leonardo Da Vinci va escriure sobre ella dient que accelera la intel·ligència i elimina els pensaments negatius. Alguna cosa força similar al que opinen els tibetans, que creuen que promou la claretat de la ment.

No hi ha que remuntar-se tan enrere, actualment molts creuen que portar a sobre una d’aquestes gemmes, t’ajudarà a transformar l’energia negativa en positiva. Hi han llegendes i simbologia darrera de les gemmes més cautivants del planeta. El cert és que les pedres precioses i semiprecioses són, al menys, dignes d’elogi i si creiem o no en el seus significats ocults dependrà de cadascú de nosaltres, però hem d’admetre-ho, és summament interessant!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Galit.

Potser t’interessi:

La clau per mantenir i netejar les teves joies d‘or

Les joies imprescindibles d’aquesta temporada

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.