Quina és la millor qualitat d’or per les joies?

Quina és la millor qualitat d’or per les joies?

Quan anem a escollir una nova peça de joieria, no només tindrem en compta la pedra preciosa que pugui portar, sino el metall en el que es troba enfilada aquesta gemma i en moltes ocasions escollim l’or per la seva durabilitat i qualitat.

Si no estem molt familiaritzats encara, és possible que no acabem d’entendre quina és la diferència entre una joia de 18 o de 24 quilats. A aquest post aclarirem totes aquestes dubtes que puguin sorgir a l’hora d’adquirir una nova joia d’or, així no tindràs que preguntar-te si has obtingut un preu just o no. 

Veure joies d’or de segona mà 

En primer lloc Saps què és l’or de primera llei i en què es diferencia del que no ho és? Per sentit comú, podem deduïr que l’or de primera llei (or de 18 quilats) és de millor qualitat que l’or de segona llei (14 quilats). Això es deu a que aquest material es presenta en diferents quantitats o graus de puresa, aquesta es medeix en quilats que oscil·len entre els 8 kt i els 24 kt. Pel que quan parlem d’or 100% pur ens referim a l’or de 24 quilats, es a dir que te 24 sobre 24 parts d’or. La proporció més comú per l’elaboració de joies és la de 14, 18 i 22. 

En les joies podem trobar segells amb números.. Què signifiuen aquests? Quan parlem d’or de primera llei, es a dir de 18 quilats veurem a la peça gravat el típic 750. Això vol dir que està realitzada amb 750 mil·lèsimes d’or sobre 1000 i el restant conté altres metalls preciosos que li donaran el color i duresa perfectes per realitzar la joia. En canvi, si a la joia llegim 585 sabrem que conté 585 mil·lèsimes d’or sobre 1000 i la resta són altres metalls, en aquest cas tindrem a les nostres mans l’anomenat or de segona llei o de 14 quilats. Pr una altra banda, si llegim 375 ens trobem amb l’or de 9 quilats. 

¿Això vol dir que l’or de 24 quilats és millor que el de 18?

Si només parlèssim de nivells de puresa podríem dir que sí, no obstant el que ens interessa aquí és comprar una joia….llavors el panorama pot resultar una mica enganyós.  Per què diem això? Resulta que quant més alta es la puresa, més tou i mleable resulta el metall el que afectarà directament a la seva durabilitat. Llavors, si comprem una joia de 24 quilats o de 22 quilats serà molt més susceptible a deformar-se o ratllar-se que una de 18k o de 14k. 

Llavors què té de dolent l’or de 14 quilats si és tan durador?

El cert és que no té res de dolent a menys que siguis al·lèrgic o al·lergica al níquel, ja que és més propens a generar granellades que les seves aliatges més pures. Una altra part negativa de l’or de 14k és el seu valor si desitges vendre’l posteriormente, ja que està molt per sota que el de 18k. 

Tens una peça de joieria que ja fas servir? Rep una taxació! Fes click aquí 

Conclusió: Per més que resulti atractiu adquirir una joia de 24 quilats, aquest es deforma fàcilment i no és res convenient pel seu ús a joieria. Per la mateixa raó el de 22 quilats, serà altament susceptible a ratllades pel que l’or de 18 quilats o de primera llei es porta la primera posició per l’ús de joies gràcies a la seva gran qualitat, durabilitat i mantindre un alt valor de venda en el mercat de segona mà. 

Como sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Galit. 

 

Potser t’interessi:

Els significats ocults de les gemmes: Ametista

Les joies imprescindibles pr aquesta temporada… i les sgüents

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.