7 coses que no sabies sobre els diamants

7 coses que no sabies sobre els diamants

La naturalesa amaga infinits tresors que han cautivat a la humanitat desde l’inici dels temps. Una de les seves grans meravelles són els diamants que amb un llegat de milers o milions d’anys, la seva llum i bellesa sublim porten un encant tan especial i inigualable que han convertit aquesta gemma en la més desitjada de la terra. De fet, notaràs que cadascú és capaç de veure trets diferents en una mateixa pedra preciosa no obstant cadascún dels aspectes que té entusiasmen a tu seran únics i irrepetibles per això molts asseguren que és el diamant el que t’escolleix i no al revés, estàs d’acord?

Però tornant a les 7 coses que no sabies dels diamants, més enllà de la seva raresa, puresa i color hi han altres raons per les que aquestes gemmes són tant especials i aquí te les expliquem! 

1. Només fa 500 anys vam esbrinar com tallar-los

És de coneixement popular que els diamants són la gemma més dura i resistent del planeta, però resulta que durant al menys 2.000 anys prínceps, reis i reines van fer servir aquesta gemma en brut. De els solia portar com talismans cosits a les seves robes per protegir-se de la batalla.

2. No existeixen dos diamants iguals

Al igual que les imprentes digitals o els flocs de neu, cada diamant té una configuració única i irrepetible. Això depén directament del seu procés de creació en el que influeixen diferents factors atmosfèrics com la pressió, calor, metres sota terra i es clar, d’un procés de milers o milions d’anys.

3. Els diamants SEMPRE estan freds

De fet, són les pedres precioses més fredes de totes. Per què? Degut a què la seva composició permet que la calor entri i sorti ràpidament de la gemma.

4. Són 4 vegades més durs que qualsevol altre element terrestre

Els diamants tenen la puntuació més alta a l’escala de duresa de Mohs i només poden ser ratllats per un altre diamant. Per això per tallar-los es requereix molta paciència i destresa, per un diamant de 1 cts es triga aproximadament entre 4 i 8 hores.

Per tallar i polir les seves facetes es freguen amb un disc giratori de ferro cobert de pols de diamant i oli, després es sumergeix a àcid sulfúric per eliminar la bruticia (procés que no fa mal bé el diamant en absolut).

5. Diamants del color de l’arc de Sant Martí

Quan anem a comprar un diamant el més habitual és que ens ofereixin colors de D a la Z, però en realitat el ventall de colors és moltíssim més ampli. De fet, els diamants blaus, verds, taronges i vermells són els més estranys del món.

6. El diamant més car del món

Els diamants són, una gemma cara degut a la seva raresa i bellesa excepcional. Però quin va ser el preu més alt que s’ha pagat per un? A 2017 es va subastar a Sotheby´s el diamant Pink Star, una gemma que compleix amb els màxims estàndards en color, puresa, pes i mida per 71,2 milions de dòlars.

7. Un diamant d’un quilat és un en un milió

Malgrat el diamant més gran conegut del univers pesa 10 bilions de quilats (equivalent aproximat a 179 bilions d’autobusos), aquí a la terra trobar diamants d’un quilat és difícil en extrem.

Descobreix joies amb diamants de segona mà aquí.

Els diamants són fascinants i amaguen milions d’anys de secrets i dades increïbles dins seu, no trobes?

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Galit.

Potser t’interessi:

És bon moment per invertir en or?

Quina és la millor qualitat d’or per joies?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.