Com funciona un sintetitzador? Sintetitzador per a principiants

Com funciona un sintetitzador? Sintetitzador per a principiants

Triar un sintetitzador quan estàs començant a produir música, no és fàcil. En aquest post t'expliquem el que és un sintetitzador, les diferències que existeixen entre analògic i digital, monofonía i polifonia, a més d'ajudar-te a controlar els paràmetres, els controls i els extres. Si vols continuar aprenent del món del so, aquest és el teu blog!

Com triar el teu primer sintetitzador per a principiants?

Si t'agrada produir música, coneixes el teu ordinador i/o instruments acústics, ara toca la següent part, els sintetitzadors!

En aquest post repassarem des del format fins a la connectivitat, el tipus de síntesi i la polifonia, a més de donar algunes recomanacions perquè la teva producció sigui genial!

Què és un sintetitzador?

Un sintetitzador és un instrument electrònic que crea àudio generalment a través de formes d'ona i permet modificar diferents paràmetres d'aquestes per a aconseguir sons únics. A continuació t'ajudem a elegir el millor sintetitzador per a principiants. 

Els sintetitzadors solen tenir algunes diferències, que són: 

Analògic vs digital

Abans de comprar un sintetitzador és essencial saber quin tipus de síntesi es busca. La síntesi es pot dividir principalment en dos sectors: analògica i digital. 

L'analògic és en gran part sustractiu, amb la sortida d'un oscil·lador passant a través d'un filtre. Els sintetitzadors sustractius per excel·lència inclouen els primers sintetitzadors Moog, la família Prophet de Sequential i els clàssics Junos i Jupiters de Roland.

El costat digital és extremadament variat, des d'analògic virtual fins a FM (modulació de freqüència) i modelatge físic. El que triïs pot dependre del gènere/estil musical al qual vagi destinat. 

Per exemple:

1. Per a sons més moderns i versàtils (completament nous o emulacions d'instruments com a pianos, guitarres, etc.): Un sintetitzador digital tindria especificacions més adequades per a això i es desembolicarà bé en gèneres com a Pop, EDM o R&B.

2. En canvi, una cosa purament analògica seria perfecte per a música retro o rock. La música té infinitat de possibilitats i no existeixen normes a l'hora de la creativitat.

Actualment s'usa molt la síntesi híbrida; molts Sintetitzadors usen les dues síntesis (analògica i digital) per a tenir un repertori més ric de so i oferir més possibilitats amb el millor de cada món. (per exemple: *Korg *Minilogue *XD)

3. En tercer lloc, tindríem els sintetitzadors modulars, però és una categoria que mereix un article propi i coneixements avançats, el veurem en els següents posts del blog.

Monofonía vs polifonía

Els sintetitzadors poden tocar un nombre determinat de notes alhora, per això es divideixen en monofònics (una sola nota) i polifònics (més d'una nota). Els primers sintetitzadors eren monofònics, la polifonia es va introduir més endavant.

En general, els sintetitzadors monofònics són bons per a tasques de baix i instruments principals, mentre que els sintetitzadors polifònics poden manejar *pads i parts de concordes. 

Un exemple de sintetitzador monofònic és el Moog Grandmother, en la polifonia trobem un altre exemple al Nord Lead A1 o el Novation Peak.

Paràmetres, controls i extres

Per a què serveix un sintetizador?

Cada Sintetitzador té les seves pròpies característiques que defineixen el seu so i les seves possibilitats. 

Els seqüenciadors (són útils per a crear ritmes i patterns de notes), la quantitat i qualitat de paràmetres que puguem modificar (filtres, Oscil·ladors, moduladors, etc) i efectes (delay, reverb, chorus, etc) i extres són els elements que permetran crear sons únics i característics de cada sintetitzador.

Finalment, és rellevant saber en quin format ho vols:

Necessites que tingui teclat?, Tens espai suficient?, Tens un teclat o seqüenciador MIDI al qual el puguis connectar?

Aquestes preguntes són necessàries per a saber quin tipus de sintetitzador s'adapta millor al teu espai, Recorda't d'apuntar-les!

Ara només et queda escollir aquell que millor s'ajusti al que estàs buscant, i per això et facilitem l'enllaç de la nostra botiga on podràs consultar tot el nostre estoc disponible.

A compondre!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Guillem

Productes relacionats

Sintetitzador Access Virus...
Venut
Música E353483

Sintetitzador Access Virus TI Desktop

919,95 €
IVA inclòs
Sintetitzador Access Virus TI Desktop Ref: E353483. Estat de conservació: BO. Es lliura amb cable. Sintetitzador Access Virus TI de segona mà en format de sobretaula. (80 veus de polifonia. Taula d'ones, Hypersaw. 32 Efectes de delay i reverb. S'enllaça a l'ordinador mitjançant USB amb VIRUSControl.
Sintetitzador Access Virus...
Venut
Música E353195

Sintetitzador Access Virus Ti2 Keyboard

1.599,95 €
IVA inclòs
Sintetitzador Access Virus Ti2 Keyboard Ref: E353195. Estat de conservació: EXCEL·LENT. Inclou cable dalimentació. Sintetitzador Access Virus Ti2 amb teclat de segona mà. Sistema DSP Dual amb més de 80 veus estèreo. port USB, 129 efectes, 6 sortides analògiques de Jack, teclat amb 61 tecles semicontrapesades, 2 connexions de pedal, aftertouch. Més de 2000...
Sintetitzador Dave smith...
  • -170,00 €
Venut
Música E348778

Sintetitzador Dave smith Mopho X4 de segona mà

629,96 € 799,96 €
IVA inclòs
Sintetitzador Dave smith Mopho X4 de segona mà Ref: E348778. Estat de conservació: Excel·lent, sense pràcticament signes d'ús. Compta amb dos oscil·ladors analògics, tres generadors d'envolupant i dos de sub octava. Teclat de 44 notes i capacitat d'aconseguir les 16 veus analògiques. 
Sintetitzador Nord Wave
Venut
Música E353524

Sintetitzador Nord Wave

779,95 €
IVA inclòs
Sintetitzador Nord Wave Ref: E353524. Estat de conservació:EXCEL·LENT. Se subministra amb cable. LA TECLA F4 TÉ PROBLEMES DE SENSIBILITAT, CAL APRETAR FORT PERQUÈ SON. Sintetitzador Clavia Nord Wave de segona mà de 4 octaves amb velocitat i aftertouch, Memòria flash de 189 Mb, 18 veus estèreo, Pitch estic de fusta al més pur estil Clavia, Roda de...
Sintetitzador Roland JU-06
  • -20,00 €
Venut
Música E353089

Sintetitzador Roland JU-06

199,95 € 219,95 €
IVA inclòs
Sintetitzador Roland JU-06 Ref: E353089. Estat de conservació: EXCEL·LENT I COMPLET. Sintetitzador Roland JU-06 de segona mà. Recreació ultracompacta de l'emblemàtic sintetitzador Juno-106. 23 paràmetres controlables, alimentació mitjançant USB o piles (4xAA). Interfície àudio USB IN/OUT estèreo de 24bits/44,kHz. Mini altaveu integrat de 0,5W. Es...

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.