Què tenen d'especial les bosses Hobo, Bowling, Tote, Clutch i Satchel?

Què tenen d'especial les bosses Hobo, Bowling, Tote, Clutch i Satchel?

Existeixen diferents models de bosses en les marques de luxe, trobant a cada una el mateix estil de bossa dissenyada de manera diferent. Avui en Renuevo t’explicarem aquestes diferents categories perquè sàpigues quina és la que prefereixes. 

Bossa Boho

La bossa Hobo va ser la major tendència de la tardor-hivern de l'any passat 2022, Sabeu per què?

Estem parlant d´un accessori de dona que ha revolucionat el mercat, el trobem gairebé sempre penjat de l´espatlla o fins i tot de la mà dels nostres artistes favorits, sobretot els que van més al dia pel que fa a noves tendències de moda.

Hobo va néixer en el segle XX, el primer que es va vendre va ser per un mòdic preu de 38 centaus Guau!. Però, la seva història és molt més curiosa. Rep el seu nom, que mai s'havia creat abans, referint-se als sacs dels treballadors immigrants que portaven lligats un pal per a viatjar als trens buscant treball. 

I, Com és la bossa?, Quin aspecte té?, saps perfectament al que ens referim: Es caracteritza per la seva forma creixent en forma de medialuna, subjecte per cada extrem per una corretja. Els seus materials solen ser suaus i flexibles, la qual cosa fa que sigui lleuger i fàcil de transportar.

Les principals Maisons de la moda han creat la seva pròpia bossa Hobo, cadascuna al seu estil però sense desentonar mai, i per descomptat sense que passi de moda. 

Bossa Bowling 

La història de les bosses Bowling és molt vintage, i és que es remunta a gairebé un segle que aquestes bosses van sortir a la llum, en els anys 90. El seu disseny ve inspirat en les bosses tradicionals que s'utilitzaven per a jugar a les bitlles, amb una base plana i dues anses curtes, de forma arrodonida i tancament de cremallera, aquestes bosses són perfectes per a portar a la mà o sota el braç.

Ens oblidem d'ells durant gairebé un segle, encara que sempre s'han endut, però sembla que darrerament les bosses bowling ressorgeixen amb molta més força i encapçalen la nostra llista de desitjos.

I estem de sort, perquè a Renuevo comptem amb la bossa Speedy de Louis Vuitton que com podem comprovar per les seves característiques és una bossa bowling mítica.

Bolla Louis Vuitton Speedy 30

Bossa Tote

La Bossa Tote és el més conegut i popular de tots, gràcies a les signatures de luxe que s'han encarregat de donar-lo a conèixer i promocionar el Tote encara més del que es trobava. 

L'origen de la bossa Tote ens remunta al segle XVII, a l'Anglaterra antiga. El seu nom vol dir “portar”, el seu concepte ha anat variant fins al que coneixem avui dia com una bossa per al nostre dia a dia, per a portar tot el que necessitem de manera còmoda.

Les Maisons en 1940 van agafar el terme Tote Bag i van dissenyar models amb l'objectiu de fer equipatges de mà de forma més confortable. En 1950 va ser quan el terme Tote es va popularitzar com a bossa de mà i va acabar portant-se fins  a l'actualitat per l'espatlla.

Segurament dins de les categories de bosses, aquest seria dels més grans. D'estructura simple, forma quadrada o rectangular i amb dues nanses curtes, són bosses de mà o bé per a portar en l'avantbraç. 

Bossa Clutch i Bossa Minaudière

Les Bosses Clutch es van fer populars en 2019, són les bosses que anomenem de nit i la  traducció del qual en català és cartera de sobre. Normalment, el terme Clutch es pot arribar a confondre amb minaudière, ja que són totes dues bosses de nit però òbviament tenen diferències. 

Clutch i manudière són dues paraules amb significats molt precisos. Segons el diccionari Merriam-Webster que és un dels de més confiança de la llengua anglesa, l'expressió Clutch és una bossa generalment sense nansa o tirants. Aquesta paraula ve del verb “to clutch”, definit en el glossari com “agafar o sostenir amb o com amb la mà o les arpes, en general amb força, de manera atapeïda o de sobte”.

D'altra banda, anem al segon tipus de bossa, que és Minaudière. Segons el diccionari Larousse en Francés un Minaudière és “una caixa sovint en plata o or destinada a ser portada a la mà com a accessori de bany femení, i que conté amb major freqüència un kit de maquillatge”.

Una altra característica principal és que aquest tipus de carteres són d'estructura dura, com pot ser plàstic o fins i tot fusta. 

Característica bossa de mà, ideal per a festes i esdeveniments de nit, es tracta d'una bossa de les més petites de la seva categoria, on algunes solen tenir cadena per a portar-la a l'espatlla. Es distingeixen per la seva infinitat de dissenys i colors ja que la seva principal característica és la de combinar amb el vestit de gala que no tant la de transportar objectes.

Bossa Satchel

Accessori de la moda des del segle XVII, la bossa Satchel segueix triomfant el 2023. La companyia anglesa The Cambridge Satchel Company va ser la que va crear aquest tipus de disseny a les bosses. Tot va sorgir quan la seva propietària, Julie Deane, va tenir la idea de crear aquests dissenys per tal de recaptar diners per canviar la seva filla de col·legi per assetjament escolar, finalment la idea va resultar ser súper exitosa.

Aquest tipus de bosses són inspirades en les típiques carteres del col·legi, de tall molt anglès, solen ser rectangulars i el tancament de tapa amb sivelles o clip. Es pot portar tant en la mà com en forma de bandolera. Solen ser bosses de materials rígids i resistents el que facilita el transport d'objectes més pesats.

Esperem que després d'aquesta explicació ja tinguis el teu preferit! Ara només falta que et subscriguis a la nostra Newsletter per veure totes les novetats de Renuevo, la trobaràs al final de cada secció de la pàgina web.

Marc.

Productes relacionats

Bandolera  Carolina Herrera...
  • -60,95 €
Venut
Bosses E351478

Bandolera Carolina Herrera MINI Matryoshka XXS

169,00 € 229,95 €
IVA inclòs
Bossa de mà Carolina Herrera MINI Matryoshka XXS Ref: E351478.Estat de conservació: EXCEL·LENT. Bossa de mà Carolina Herrera MINI Matryoshka XXS MINI de segona mà elaborat amb pell Baobab, de gra natural gairebé imperceptible, amb acabat metal·litzat. Presenta dues anses i una bandolera que permeten portar-ho creuat o com a bossa de mà. Mesures: Alt 12...
Bossa de mà Carolina...
Venut
Bosses E354724

Bossa de mà Carolina Herrera Matrioshka blanc nova

399,95 €
IVA inclòs
Bossa de mà Carolina Herrera Matrioshka blanca nova Ref: E354724. Estat de conservació: NOU A ESTRENAR, NO PRECINTAT. Es lliura en caixa amb funda guardapols. Bossa de mà Carolina Herrera feta de pell de color blanc, tanca amb tira de pell amb tanca de botó de color negre. Doble nansa curta de pell de color groc. No disposa de separadors ni butxaques...
Bossa de mà DIOR POCHETTE A5
  • -25,00 €
Venut
Bosses E352699

Bossa de mà DIOR POCHETTE A5

324,94 € 349,94 €
IVA inclòs
Bossa de mà DIOR POCHETTE A5 Ref: E352699 Bossa de mà a EXCEL·LENT estat, de la signatura DIOR, fabricat en pell de vedell granada negra amb signatura "CD Icon" a la part davantera. La pochette A5 és un accessori elegant i minimalista. El compartiment amb cremallera inclou una butxaca de pegat on hi ha un targeter. Aquesta pochette es pot portar a la mà...
Bossa Louis Vuitton Speedy 30
  • -50,00 €
Venut
Bosses E348958

Bossa Louis Vuitton Speedy 30

364,95 € 414,95 €
IVA inclòs
Bossa Louis Vuitton Speedy 30 Ref: E348958. Estat de conservació: BÉ, bossa antiga de mes de 10 anys, presenta marques d'ús dins de la bossa i també el tancament de les anses estan descosides (veure fotos). No inclou claus del cadenat. Bossa de mà Louis Vuitton de segona mà de lona de color marró amb tancament de cremallera, compartiment interior obert....

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.